Лекція Олексія Сокирка «За козацьким столом: кулінарна мандрівка»

Проект «Локальна історія» започатковує цикл лекцій "Lochistoricum", в межах якого запрошені спеціалісти будуть розповідати про історичні цікавинки, курйози та давній побут українців.

Відкриває цикл лекція Олексія Сокирка "За козацьким столом: кулінарна мандрівка в Гетьманщину XVII-XVIII століть".  Кухня часів Гетьманщини традиційно ототожнюється з салом, борщем і варениками, а козацькі учти – із сенами, колоритно описаними Котляревським та Квіткою-Основ’яненком. Що саме в цій візії є правдою, а що стереотипами? Чи справді в старосвітській Україні їли сало й борщ? Як готували шампіньйони та безе на гетьманських бенкетах? Чому традиційна кухня завжди є ворогом дієти? Як рятувалися від переїдання та похмілля? Авторська лекція кандидата історичних наук Олексія Сокирка (Київський національний університет ім. Шевченка) про несподівані сюжети української традиційної гастрономії! ЩО: лекція Олексія Сокирка "За козацьким столом: кулінарна мандрівка в Гетьманщину XVII-XVIII століть"

 



Промофото події: "Лекція Олексія Сокирка «За козацьким столом: кулінарна мандрівка»"

 
 

КІНО

Мої думки тихі
25.02 • сьогодні
Їжак Сонік
25.02 • сьогодні

КУЛЬТУРА

Вистава «Джалапіта»
20.03 • через 3 тижні

ДІТЯМ

Вистава «Зерносховище»
29.02 • через 4 дні
Вистава «Аліса»
01.03 • через 5 днів