Лекція Олексія Сокирка «За козацьким столом: кулінарна мандрівка»

Проект «Локальна історія» започатковує цикл лекцій "Lochistoricum", в межах якого запрошені спеціалісти будуть розповідати про історичні цікавинки, курйози та давній побут українців.

Відкриває цикл лекція Олексія Сокирка "За козацьким столом: кулінарна мандрівка в Гетьманщину XVII-XVIII століть".  Кухня часів Гетьманщини традиційно ототожнюється з салом, борщем і варениками, а козацькі учти – із сенами, колоритно описаними Котляревським та Квіткою-Основ’яненком. Що саме в цій візії є правдою, а що стереотипами? Чи справді в старосвітській Україні їли сало й борщ? Як готували шампіньйони та безе на гетьманських бенкетах? Чому традиційна кухня завжди є ворогом дієти? Як рятувалися від переїдання та похмілля? Авторська лекція кандидата історичних наук Олексія Сокирка (Київський національний університет ім. Шевченка) про несподівані сюжети української традиційної гастрономії! ЩО: лекція Олексія Сокирка "За козацьким столом: кулінарна мандрівка в Гетьманщину XVII-XVIII століть"

 



Промофото події: "Лекція Олексія Сокирка «За козацьким столом: кулінарна мандрівка»"

 
 

КІНО

Крижане серце 2
21.11 • сьогодні
Захар Беркут
21.11 • сьогодні
Depeche Mode: SPIRITS IN THE FOREST
21.11 • сьогодні

ДІТЯМ

Вистава «Стук-грюк»
30.11 • через тиждень
Вистава «Святкові сни»
14.12 • через 3 тижні